چه کار کنیم تا خشتک شلوار جین‌ مان کمتر پاره شود؟


پاره شدن خشتک شلوار جین چیز خجالت‌آوری است. در کافه‌ی آن‌سوی خیابان قرار دارید و چون دیرتان شده قصد ندارید از روی پل هوایی بروید.  درعوض می‌خواهید از روی نرده‌های خط ویژه BRT بپرید که پریدن همانا و پاره شدن فاق شلوار همانا.
دیر یا زود خشتک شلوار جین هم پاره می‌شود. بالاخره آهن که نیست، پارچه است. عمرش که سر رسید باید آن‌را دور انداخت و شلوار جدیدی خرید. چه کار کنیم تا شلوارمان دیرتر مستهلک شود؟

عواملی در پاره شدن خشتک موثرند. این عوامل عبارتند از:

خریدن شلوار تنگ :

شلوار را در مغازه پرو می‌کنید. با تقلای زیاد توانسته‌اید زیپ شلوار را بالا بکشید اما انقدر که کمر را سفت بسته‌اید از شکم به پایین هیچ چیزی را حس نمی‌کنید. با این وجود، فروشنده می‌گوید “نگران نباش، جا وا می‌کنه”. دروغ هم نمی‌گوید، شلوار جین بعد از چند بار شستشو تا حدی جا باز می‌کند اما اگر بعد از بالا کشیدن زیپ قرار باشد تُخم چشمان‌تان قلمبه بزند بیرون آن‌گاه این شلوار به درد شما نمی‌خورد. اگر شلوار بسیار تنگی بخرید به فاق‌تان فشار زیادی وارد می‌شود و شمارش معکوس برای پاره شدن خشتک‌تان از همان لحظه‌‌ای که شلوار را پا زدید شروع می‌شود.

الگوبرداری از جاستین بیبر:

جاستین بیبر را دیده‌اید که کم مانده دکمه شلوارش را از بالای زانویش ببندد و پوشکش را به همه نشان دهد؟ اگر از این کارها بکنید خشتک‌تان به زودی پاره خواهد شد. می‌خواهید شبیه باب اسفنجی شلوار مکعبی شوید باید شلوارهای فاق خمره‌ای بخرید نه این‌که جین راسته بخرید و آن‌را بکشید پایین و مثل شغال تیر خورده راه بروید.

رکاب زدن:

دوچرخه‌سواری با شلوارجین خرج گردن‌تان می‌گذارد. صبح جمعه ماه پیشونی را برده‌اید پارک چیتگر و هر کدام دوچرخه‌ای اجاره کرده‌اید. اگر شلوار جین پای‌تان است فاز تور دو فرانس نگیرید زیرا رکاب زدن باعث اصطکاک بیشتر در ناحیه‌ی فاق شده و در نهایت به ایجاد سوراخ در خشتک‌تان منجر می‌شود. شاید مجبور شوید برای مخفی نگه‌داشتن پارگی همانجا پول دوچرخه را دولاپنج‌لا بدهید و تا خود تهران رکاب بزنید.

شستشوی دیر به دیر شلوار:

شستن مداوم شلوار به‌خصوص شلوارهایی که رنگ تیره‌تری دارند، مساوی است با از رنگ و ریخت افتادن. اگر قرار باشد هر هفته شلوارتان را دربیاورید و داخل ماشین لباسشویی بیندازید، سر ماه شلوارتان رنگ خود را از دست خواهد داد. اما اگر از آن‌طرف بام بیفتید و از ترس بی رنگ و رو شدن شلوار هیچ‌وقت آن‌را نشویید، جرم و کثیفی و عرق به آن می‌ماند. وجود این سه عامل مانند کاتالیزوری برای پاره شدن خشتک شلوار عمل می‌کند زیرا کثیفی و رطوبت باعث شل شدن فیبر پارچه شده و سائیدگی بیشتری را ایجاد می‌کنند. با وجودیکه شلوار جین به کت و کلفت بودن معروف است اما کافی است برای مدت زیادی آن‌را بپوشید و نشویید تا خشتک به خشتک آفرین تسلیم کند.

 

پاره شدن جین

البته برای بالا بردن عمر فاق شلوار جین، چندین راه وجود دارد که می‌تواند این پروسه را به تأخیر بیندازند. این راه‌ها عبارتند از:

تشخیص زود هنگام :

کافی است قبل از این‌که محل سائیدگی سوراخ بشود آن‌را پیدا کنید تا بتوانید پارچه را رفو کنید و چند ماه به عمر شلوار اضافه کنید. بنابراین اگر همه شلوارهای‌تان به این دلیل بازنشسته شده‌اند، بد نیست هر از چندگاهی بعد از این‌که از سر کار برگشتید، موقع درآوردن شلوار یک نگاهی به فاقش بیندازید تا شاید قبل از پاره شدن متوجه سائیدگی شلوار بشوید.

خرید شلوار آزادتر:

اگر فضای داخل شلوارتان زیادتر باشد فشارکمتری به فاق وارد می‌شود و عمر شلوار بیشتر می‌شود. آن موقعی که در حال پرو کردن شلوار هستید کمی دلا و راست شوید و پای‌تان را بالا بیاورید تا ببینید که آیا احساس راحتی می‌کنید یا نه. خیلی هم خام زبان چرب فروشنده نشوید.

شستشوی مرتب شلوار :

خیر الامور اوسطها. یعنی نه از این‌طرف بام بیفتید نه از آن طرفش. اگر شلوار را هر ۲ ماه یک‌بار بشویید به جایی بر نمی‌خورد. هم شلوار تمیز می‌شود هم مقاومت پارچه‌اش نسبت به سائیدگی بیشتر می‌شود. در ضمن شستشو با دست، هر چند که سخت‌تر است، اما نتایج بهتری در پی خواهد داشت.

دوچرخه‌سواری با لباس ورزشی :

کسی تفنگ به سمت‌تان نشانه نگرفته‌ است که اِلّا و بِلّا با شلوار جین رکاب‌بزنید. یک دست گرمکن بخرید و موقع دوچرخه سواری آن‌را تن‌تان کنید. هر چیزی را برای کاری ساخته‌اند.
تقویت فاق شلوار:

بعضی از برندها هستند که بر روی قسمت فاق شلوارهای‌شان یک لایه‌ی دیگر نیز دوخته‌اند تا مقاومت بیشتری داشته باشد اما خودتان هم می‌توانید از تکه‌های پارچه‌ی شلوار جین‌های قبلی‌تان برای استحکام خشتک شلوار فعلی استفاده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *