رنگرزی لباس ها در خانه + راهنمای انتخاب پارچه مناسب

لباس رنگرزی را بعد از آبکشی آویزان کنید

پارچه پنبه ای بهترین جنس برای رنگرزی می باشد


در حالی که یادگیری نحوه رنگرزی لباس ممکن است کاری سخت به نظر برسد (و شایان ذکر است، متخصصانی وجود دارند که این کار را برای شما انجام می دهند) در واقع بسیار ساده تر از آن چیزی است که به نظر می رسد.  نه تنها رنگرزی به شما کمک می کند تا یک کمد لباس کاملاً جدید برای خود ایجاد کنید، بلکه روشی پایدار برای نگه داشتن لباس هاییست که در غیر این صورت ممکن است  سر از سطل زباله دربیاورند .

اگر از زمان کلاس‌های هنری تا به حال به فرو بردن دست‌هایتان در یک ظرف رنگ فکر نکرده‌اید، نگران نباشید – من با یک متخصص رنگرزی مشورت کردم تا راهنمایی‌های خود را در مورد چگونگی انجام این کار به اشتراک بگذارم .

انتخاب پارچه مناسب برای رنگرزی ضروریست

وقتی پارچه یا لباسی را برای رنگرزی انتخاب میکنید باید مطمئن شوید که ضد آب نباشد

1-شناخت پارچه قبل از رنگ آمیزی

همه پارچه ها یکسان ساخته نمی شوند، به این معنی که برخی از پارچه ها به ناچار بهتر از بقیه رنگ می شوند.

انتخاب جنس مناسب برای رنگ آمیزی

پنبه: بهترین گزینه برای رنگرزی می باشد  .

نایلون یا ریون: اینها مصنوعی هستند اما به خوبی رنگ میگیرند و آب هم نمیروند .

ابریشم: ابریشم به خوبی رنگ پذیر است، اما در این فرآیند چروکیده و کشیده می شود پو درخشندگی خود را نیز از دست می‌دهد.

کتانی: کتان نیز به خوبی رنگ می‌شود، اما ممکن است کمی چروکیده شود .

پشم: پشم می تواند رنگ را به خوبی تحمل کند، اما ممکن است با چروک شدن بیش از حد مواجه شوید.

پلی استر و: اینها سخت ترین الیاف برای رنگرزی هستند.

مقاله ای با عنوان  شناخت بهتر انواع پارچه  نوشته شده است شاید مایل باشید آنرا بخوانید .

متخصص رنگرزی می گوید : “رنگرزی خانگی الیاف شما را به رنگهای خیلی تیره یا خیلی روشن نمی رساند ” و این کار مستلزم استفاده از دستگاههای مخصوص که درجه دمایی بالایی دارند می باشد .

در حالی که فرآیند انتخاب پارچه را انجام می دهید، باید مطمئن شوید که هر چیزی که می خواهید رنگ کنید، ضد آب یا مقاوم نباشد، زیرا در این موارد، هیچ امیدی به چسبیدن رنگ وجود ندارد. متخصص رنگرزی می‌گوید: «ضد آب بودن الیاف لباس بزرگ‌ترین عامل جلوگیری از رنگ است، بنابراین باید یک قطره چکان آب بردارید و مطمئن شوید که لباس به جای دفع آب، آب را جذب می‌کند». “اگر آب روی پارچه بنشیند، رنگ نیز همین کار را می کند.”

2-شستشوی لباس قبل از رنگرزی

هنگامی که مطمئن شدید پارچه شما برای کار رنگ آمیزی مناسب است، باید مطمئن شوید که آن را بشویید (مخصوصاً اگر قبلاً شسته نشده باشد) وی می گوید: «پیش از درگیر شدن در فرآیند رنگرزی، توصیه می کنیم که لباس خود را در یک دور در لباسشویی با آب  گرم و ملایم قرار دهید ( نیازی به مواد شوینده نیست) “اینکار برای دیدن واکنش لباس مورد نظر به آب است.

اگر منسوجات شما قبلاً هرگز شسته نشده باشند و برای اولین بار سعی کنید یک لباس را رنگ کنید، ممکن است دچار چروکیدگی بیش از حد شوید.” پس از آن، لباس را آویزان کنید و آن را امتحان کنید تا مطمئن شوید که مطابق میل شما باشد. سپس فرآیند رنگرزی  را شروع کنید .

3- رنگ خود را انتخاب کنید

دو راه برای انتخاب رنگ وجود دارد: می‌توانید آن را خودتان با مواد طبیعی درست کنید یا از مواد مصنوعی استفاده کنید. چند ماده گیاهی برای رنگرزی وجود دارد :

نارنجی : ریشه هویج، زردچوبه، پیاز

قهوه ای: ریشه چغندر، آسیاب قهوه، پوست درخت غان

صورتی: گیلاس ، توت فرنگی

آبی/بنفش: ذغال اخته ، شاه توت

قرمز: چغندر، دانه انار

اما رنگرز می‌گوید، اگر به دنبال نتایج خوب هستید استفاده از رنگ طبیعی ایده ی زیاد خوبی نیست .

برای راهنمای انتخاب رنگ مقاله رنگ لباس مناسب خودتان را بخوانید  .

4- لباس خود را رنگرزی کنید

طبق دستورالعمل‌های رنگهای مصنوعی مناسب رنگرزی که می‌توانید هنگام خرید رنگ نیز پیدا کنید

سه روش مختلف برای رنگ کردن لباس‌هایتان وجود دارد:

روش ماشین لباسشویی:

پارچه خود را خیس کنید و در ماشین لباسشویی قرار دهید. یک فنجان ازرنگ خود را با چهار فنجان آب بسیار داغ مخلوط کنید و خوب هم بزنید. در یک ظرف جداگانه، اگر پارچه طبیعی مانند پنبه یا کتان را رنگ می کنید، یک فنجان نمک را در چهار فنجان آب بسیار داغ حل کنید.

اگر در حال رنگ کردن ابریشم یا نایلون هستید، یک فنجان سرکه سفید را با دو تا چهار فنجان آب داغ مخلوط کنید. یک قاشق چای خوری مایع ظرفشویی را به ظرف اضافه کنید، فنجان شوینده را از سینی مواد شوینده بردارید و محلول رنگ خود را داخل ظرف بریزید. سپس محلول نمک یا سرکه را بریزید. لباس را با چهار فنجان دیگر آب داغ کاملاً بشویید. سپس به مدت 30 دقیقه با گرم ترین دمای ممکن شستشو دهید

روش اجاق گاز:

یک قابلمه را با آب به اندازه ای پر کنید که لباس شما بتواند در آن جابجا شود، روی آن را بپوشانید و آن را روی حرارت قرار دهید تا کمی بجوشد. دستورالعمل های مخلوط را روی جعبه رنگ خود دنبال کنید، اما وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، محلول رنگ را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. بعد، لباس را اضافه کنید و مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید.

به آرامی و پیوسته هم بزنید و در 10 دقیقه اول (که مهم ترین آنها در فرآیند هستند) دقت کنید. لباس می تواند تا یک ساعت در آب رنگ بماند، اما مدت زمانی که آن را در آنجا نگه دارید بستگی به نوع پارچه ی شما دارد. هنگامی که به نظر می رسد به رنگ دلخواه شما رسیده است (به خاطر داشته باشید که در صورت خیس شدن کمی تیره تر به نظر می رسد)، رنگ اضافی را بردارید و فشار دهید.

روش سینک یا سطل:

یک ظرف (مثلاً سطل یا سینک) را با آب تقریباً 140 درجه فارنهایت پر کنید. دستورالعمل های مخلوط کردن را برای هر رنگی که استفاده می کنید دنبال کنید، سپس به مخلوط رنگرزی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. رنگ را با یک دستمال کاغذی تست کنید – اگر خیلی روشن است، رنگ بیشتری اضافه کنید.

اگر خیلی تیره است، آب بیشتری اضافه کنید. لباس خود را خیس کنید، سپس آن را به مخلوط رنگ اضافه کنید. به آرامی و به طور مداوم هم بزنید، مخصوصاً در 10 دقیقه اول، زیرا هم زدن می تواند به یکنواخت شدن رنگ بدون لکه کمک کند. آن را تا 30 دقیقه در آنجا نگه دارید تا رنگ دلخواه به دست آید و سپس رنگ اضافی را بردارید و فشار دهید.

لباس رنگرزی شده را بعد از آبکشی آویزان کنید

آبکشی خوب تاثیر زیادی در رنگرزی موثر الیاف شما دارد

5-خوب آبکشی کنید

آخرین مرحله در فرآیند رنگرزی خانگی شما انجام یک آبکشی بسیار بسیار خوب است. اگر الیافی را در خانه رنگ کردید و آن را آبکشی کردید و رنگی در محل شستشو وجود داشت، به آبکشی ادامه دهید. تا زمانی که آب کاملا شفاف شود ” به خاطر داشته باشید که هر چه دمای آبی که هنگام آبکشی استفاده می کنید بیشتر باشد، رنگ بیشتر به پارچه می چسبد، بنابراین سعی کنید در این قسمت از فرآیند تا حد امکان آن را گرم نگه دارید.

6-دوباره آن را بشویید

این یک مرحله آسان است: برای اطمینان از ماندگاری رنگ لباس  را در ماشین لباسشویی در آب گرم و مواد شوینده ملایم قرار دهید.

7-خشک کنید

وقتی کار رنگرزی تمام شد برای گرفتن نتیجه بهتر لباستان را آویزان کنید تا خشک شود.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *